sábado, 5 de diciembre de 2009

Jacobo G.:Vilallobent


Ara jo us parlaré d' un petit poble de Catalunya, a la província de Girona, exactement a la Cerdanya. Es diu Vilallobent, que vol dir (vila dels llops). Vilallobent sembla un lloc fred com el Pol Nord, perquè està nevant molt. En una casa hi ha un llumet, això em dona una sensació que aquella casa és un lloc càlid. En canvi les altres cases em dona una sensació de fredor, perquè no hi havia res, ni un alma.
Aquí junt aquest camp hi ha uns pruners, que són uns arbres de fulla caduca. Semblen molt esquifits. Sota els arbres hi ha un matoll i algunes herbes "dolentes".
Cap el fons, apropant-se al poble, hi ha alguns pins: sembla com si siguesin més resistents que els pruners. Cap a l' esquerra podem veure un mur que separa un jardí d' un altre. Endinsant-se en la foto podem veure un altre poble que es diu Age, on hi ha molts camps d'agricultura, i un mar de neu. Quan arribi la primavera creixeran moltes patates, pastanagues, etc...
Amb aquesta boira tan espesa i tenebrosa que no es pot veure el final on és la capital de la Cerdanya que es diu Puigerdà, i tampoc es poden veure las muntanyes que fan frontera amb França. Aquest paisatge m' agrada tant que em podria quedar a viure.