sábado, 5 de diciembre de 2009

Valèria A.: Cadaqués


Aquest paisatge està situat al Cap de Creus exactament a Cadaqués (Alt Empordà). En primer pla, podem veure el mar tranquil de diferents tons de blaus, més forts o més clars. Una mica més enllà està la platja, amb la sorra gruixuda i marró i unes petites embarcacions esperant que algú les vingui a buscar. Al voltant del mar hi ha un petit mur de pocs metres. A prop, a mà esquerra del mar, hi ha un passeig llarg i vell fet de pedra. Està una mica atrotinat. La gent hi passeja tranquilament. El terra és moll i la gent està ben abrigada ; això vol dir, que és l’estació de l’hivern.
A mà esquerra del passeig hi ha cases de tres pisos totes juntes amb les parets gastades de color blanc. En aquestes cases hi ha moltes finestres i balconades, algunes amb estenedors. Al segon pis de cada casa hi ha, com element decoratiu, un petit fanal. En els portals de les cases hi destaquem pedres amontonades, una sobre l’altre.
Lluny, a mà dreta, també hi ha un passeig semblant, amb cases antigues amb moltes finestres. La diferència d’aquest passeig és que es reflexa a l’aigua; el reflex és borrós. No es pot distingir gairebé res. Lluny, al davant, es veuen cases amb les teulades taronges amb uns quants arbres i cotxes.
A dalt, majestuosa s’alça l’esglèsia amb una cúpula i dos o tres façanes centrals amb finestres rodones. A dalt de tot, alta com un Sant Pau, la torre central, decorada amb campanars. Més enllà, es perd la població.
El cel és ple de núvols nimbustratus, d’un color grisós i blanquinós, molt desagradable. Els núvols semblen enfadats.
Aquest paisatge no és molt alegre, el veig trist, pansit, poc animat, sense molta gràcia. Les sensacions que em transmet són barrejades…, sols sento les tronades dels núvols i el mar que es mou amb la flaire salina.