lunes, 16 de marzo de 2009

L’univers, On som ?

En la cosmologia moderna l’origen de l’univers és el moment en que va aparèixer tota l’energia i matèria que tenim actualment a l’univers... Univers és una paraula derivada del llatí que concretament vol dir dirigit a.
Com tots sabem, l’univers està format per galàxies i les galàxies amb forma de d’espiral estan dividides en3 parts : halo disc i bulb.

La nostre galàxia, la Via Làctia té un diàmetre de 100.000 anys llum (un any llum equival a 2 bilions de Km ) i conté entre 200 i 400 milions d’estrelles. El nom de Via Làctia prové del llatí que concretament vol dir camí de llet així ho firma la mitologia grega explicant que és llet regalimada del pit d’una deessa.

En un dels braços de la nostre galàxia conegut com a braç d’Orió es calcula que fa uns 4.500 milions d’anys el Sol va crear un núvol de gas i pols i, així es va formar el sistema Solar.
Dintre d’aquest sistema planetari, el 3r planeta més proper al Sol, l’unic que s’ha descovert amb vida és on ens situem nosatres aquest planeta és unic i sobretot està a les nostres mans pertant l’hem de cuidar.
Floc de neu.