lunes, 16 de marzo de 2009

LES GALÀXIES

Les estrelles s’agrupen en grans formacions anomenades galàxies. Poden tenir diverses formes: d’espiral, de disc o irregular.
Hi ha milers de milions de galàxies i nosaltres vivim a la Via Làctia.
La Via Làctia està formada per diversos braços corbats en forma d’espiral.

Una galàxia és un agregat de més de milions d’estrelles i de núvols, de gas i de pols. El sistema solar i per tant el nostra planeta forma part d’una galàxia la Via Làctia.

L’aspecte lletós de la part central de la nostra galàxia ,la Via Làctia ,va ser observada a ull nu des de la Terra, i va originar el nom de Via Làctia, es a dir camí de llet.

Segons la teoria de Big Bang ,l’univers va creixent: les estrelles s’allunyen les unes a les altres. Hi ha més de milers de milions de galàxies i només se’n poden veure un bilió amb els actuals telescopis.

LA VIA LÀCTIA.

Les galàxies no estan distribuïdes uniformement per l’espai sinó que s’agrupen en grans formacions mes o menys nombroses i formen els cúmuls de galàxies.

A l’univers hi ha més de 200 milions d’estrelles igual o semblants al nostre Sol i als planetes que l’envolten, juntament amb els milers de nebuloses. Tot fa suposar que al centre de la nostra galàxia hi ha un forat negre supermassiu: ja que no es pot detectar a causa dels milions d’estrelles que hi ha al centre de les galàxies.
La Via Làctia té forma d’espiral (més concretament espiral barrada).



Sweetprincess