jueves, 19 de marzo de 2009

Els satèl.lits de comunicacions

Hola a tots. Avui us parlaré sobre els satèl·lits de comunicacions. Són uns aparells que, gràcies a unes antenes, transmeten uns senyals de ràdio des de qualsevol lloc del món per comunicar. Es fan servir per explorar la Terra, per extreure dades meteorològiques i altres serveis com el Google Earth, el telèfon mòbil, la televisió etc...
Els satèl·lits de comunicacions estan situats a l`òrbita geo – estacionària, a trenta-sis mil km de l’equador. Aquesta òrbita és especial perquè fa que des de la Terra, els satèl·lits es vegin fixos, ja que segueixen el mateix moviment del nostre planeta.
No tot s’acaba aquí, ja que, jo he preparat un mapa conceptual perquè tots vosaltres acabeu d’entendre més bé quina és la funció d’aquests satèl·lits i en quin lloc es fa.
En aquest mapa podem veure com un satèl·lit està enfocant un lloc de la Terra; en aquest cas és Espanya, tot i que podria ser qualsevol altre punt. En veritat, està transmeten senyals de ràdio a aquest punt concret del planeta blau. Aquesta funció la fa des de l’òrbita geo – estacionària, a trenta-sis mil km de l’equador.
Aquí acabo amb la meva explicació. Espero que us hagi agradat.

Pau B.